Piilari Ostoksilla & Mitä tapahtui minulle?

Pahoittelen tähän alkuu suuresti tätä pitkää kirjoitustaukoa, mutta minulla on siihen ihan pätevä selitys. Kyllä on, vannon sen!

Kerroin tulla kesäkuun puolella noita kokemuksia tuosta Helsinki City Run maratonista, ja sen jälkeen olen yrittänyt pitää yllä sen aikaista erittäin hyvää kuntoa. Tietenkin siinä kuitenkin kävi sitten silleen köpelösti, että kun olin kavereiden kanssa pelaamassa lentopalloa rannalla vielä elokuun lopulla, yksi virheaskel oli kohtalokas. Ihan tavallisesti tulin alas hypyltä pelissä, mutta oli se hiekka sitten jotenkin siinä muodossa että nilkka kääntyi vinoon ja venähti. Se on ollut kipeänä nyt jo reilun kuukauden, ja vasta nyt alkaa kunnolla helpottamaan. Tämä tarkoitti siis sitä, että liikunnat on jäänyt hyvin vähälle.

nilkkajaassa

He jotka kärsivät masennuksesta tietävät, että liikunta on erinomainen apu sitä vastaan. Voitte siis uskoa, että kun itsellänikin on noita masennuksen oireita ja taipumusta alkanut olemaan, että sitten kun ei pystynyt enään liikkumaan niin oli kuin olisi lääkityksen lopettanut. Paljon vanhoja oireita hyökkäsi suoraan takaisin, ja olo on ollut nyt viimeiset pari viikkoa henkisesti aika heikko. Vasta nytten kun on päässyt taas vähän liikkeelle enemmän, on nää masennuksen oireetkin alkanut viimein helpottaa ja tuntuu että jaksaa taas kirjoteillä tännekkin jotakin päivitystä.

Lyhykäisyydessään siis, loukkasin nilkkani. En pystytnyt liikkumaan. Alkoi masentaa. En kirjoitellut tänne mitään.

Nyt kuitenkin onneksi alkaa tämäkin ongelma viimein helpottaa, ja tuntuu että sitä alkaa taas pikku hiljaa palautua normaaliin tilaan. Täytyy kyllä sanoa, että en muistanutkaan miten suuri vaikutus tuolla liikunnallla oli tohon mielenterveyteen. Oon nyt monta vuotta jo liikkunut paljon, joten siitä on aikaa kun on ollut näin pitkään lähes ilman mitään liikuntaa. Silloin aikoinaan henkinen olo oli kyllä monesti heikko, ja selvästi se olisi vieläkin jos liikunnan lopettaisi.

Olkoon tämä siis oppina. Jos kärsit masennuksesta tai muuten sen oireista, kannattaa EHDOTTOMASTI liikkua mahdollisimman aktiivisesti. Liikunta on parasta lääkettä masennusta vastaan, tämä sen taas osoitti.

Mutta muissa asioissa sitten. Olen korjannut näköäni viimeinkin ostamalla itselleni ensimmäistä kertaa monitehopiilolinssit. Olen käyttänyt ihan perus piilareita nyt noin 2 vuoden ajan, mutta alkoi kyllä olla jo ongelmia jonkin aikaa tuon kaukonäön kanssa. Nyt kun oli aikaa liikunnalta jäänyt paljon yli, sain itseni viimeinkin raahattua tuonne optikolle, joka sitten määräsi minulle tuollaiset monitehopiilolinssit.

Monitehopiilarit on siis sellaset piilarit, jossa on eri vahvuudet eri kohdissa. Periaatteessa se vahvuus vaihtuu hiljalleen kun katseen siirtää yläviistosta alaviistoon. Katsomalla alaspän näkee siis parhaiten lukea ja lähelle, ja mitä ylemmäs katsoo sitä paremmin taas kauas. Toimii siis hyvin samalla tavalla kuin noi monitehosilmälasit, mutta vaan piilarien muodossa.

Samalla muuten tilasin piilolinssit netistä ensimmäistä kertaa, koska tollaset monitehopiilolinssit on kalliimpia kuin perus piilarit, jonka takia säästi kyllä ihan kunnolla rahaa kun tilasi netin kautta suoraan noi. Toi hintaero oli kyllä ihan merkittävä, noin 40 % joka ton hintasissa tuotteissa on jo iso ero.

Oon ollut nyt kyllä tosi tyytyväinen näihin uusiin linsseihin. Näkee paremmin kauas, ja nyt kun on oppinut katsomaan hieman alaviistoon, niin näkee lukeakin tosi hyvin. Elämänlaatu on siis taas osaltaan kohonnut, joka on aina hyvä asia :p

No muuten yritän tässä nyt sitten toipua tästä nilkkavaivasta vielä kokonaan, ja päästä takaisin tonne treenaamaan. Harmi kun on taas tullut toi lumi täälläkin maahan, niin täytyy alkaa siirtyä liikunnassakin hiljalleen tonne sisätiloihin. Ei oo ikinä niin kivaa sisällä kuin luonnossa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *