L-arginiini – Uusi ihmeaine?

Olen aina ollut melko innokas kokeilemaan kaikkea uutta, eivätkä lisäravinteet ole mikään poikkeus asian suhteen. Olen käyttänyt jo pidempään kreatiinia ja herajauheita, jonka lisäksi erityisesti d-vitamiinia ja muita vitamiinilisiä. Sinkkiäkin kokeilin, mutta se ei tuntunut pahemmin vaikuttavan itselläni.

Uusin kokeilun kohteeni on ollut l-arginiini, joka on eräänlainen aminohappo eli proteiinijohdannainen. Erityisen hyväksi se vaikuttaisi olevan verisuonten terveyden kannalta, varsinkin jos ihminen kärsii korkeasta verenpaineesta tai muusta verenkiertoon liittyvästä häiriöstä. Itselläni ei vielä ole tätä onneksi ollut (koputtaa puuta), mutta suvussani tämä vaiva on hyvinkin yleinen.

arginiini

Lisäksi nämä erilaiset argiinit vaikuttaisivat suojaavan jonkin verran diabeteksen muodostumiselta, josta kyllä olisi hyötyä monille hieman painonsa kanssa kamppaileville. Olen nähnyt mitä diabetes aiheuttaa ihmisille, ja toivoisin että kenenkään ei tarvitsisi siitä kärsiä jos he voivat sen mitenkään estää.

Itse aloitin kokeilun lähinnä urheilullisen vaikutuksen takia. Kuitenkin on hyvä huomata, että tämä teho on vielä vaikeasti selvitettävä, ja vaikuttaa riippuvan paljon koehenkilöjen yksilöllisistä eroista. Kuten Lisäravinnetieto kertoo “L-arginiinilla on saatu lupaavia tuloksia sen eduista urheilun aikana ja jälkeen, mutta vaikuttaa että vielä tuntemattomat yksilölliset erot vaikuttavat todella paljon tämän aineen toimintaan.”

Ajattelin siis kokeilla miten tämä mahdollisesti vaikuttaisi sitten omalla kohdallani. Niin sanottu yhden miehen tutkimus, jonka tulos pätee vain minuun…

Valitettavasti kokeilu on vielä kesken, mutta ainakaan mitään radikaaleja muutoksia ei ole havaittu, ei sillä että olettaisin niiden ilmaantuvan yhden aineksen lisäsaannin takia. Yleensä tälläiset suuret muutoksen tulevat vain silloin, kun joku lisäravinne parantaa jonkin muun puutoksen kokonaan pois, palauttaen normaalitoiminnan.

Kreatiini on kyllä varmaan se kaikkein luotettavin ja toimivin lisäravinne, jonka takia se varmaankin on myöskin yksi suosituimmista. Aloittaisin siis ehdottomasti kokeilun siitä, mikäli et sitä vielä ole käyttänyt. Sivuvaikutukset ovat lieviä, pientä nesteen kertymistä kehoon, mutta toisaalta etuna saat sitten hieman lisätehoa ja voimaa treeneissä ja elämässäsi yleisestikkin.

Itse olen aika vannoutunut lisäravinteiden käyttäjjä, ja olen innokas maksimoimaan terveyteni ja sen mitä saan kehostani irti. Tiedän, että monet eivät niin välitä tai usko lisäaineiden tehoon tai käyttöön, mutta itse olen kyllä niistä kovin kiinnostunut. Ohan osa niistä melko kalliita ja turhiakin, mutta joistakin saa kyllä ihan käytännöllistä etua ja iloa irti päivittäisessä elämässäkin.

Käytättekö te lukijat lisäravinteita, vai ettekö usko niiden tehoon? Laittakaa kommenttia alle, olen todella utelias kuulemaan käyttötavoistanne, ja jos käytätte, niin mitä otatte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *