Millainen on paras laihduttajan ruokavalio?

Olen jo pitkään pohtinut, mikä mahtaisi olla se kaikkein paras ja tehokkain ruokavalio laihduttajille. Mitä siihen kuuluisi, ja kuinka se oikein toimisi?

Totuushan on kuitenkin se, että suuri osa ns. laihduttajan ruokavalioista ja dieeteistä ovat yhtä huuhaata. Lukemalle erilaisia laihduttajille ja naisille suunnattuja lehtia voi saada hyvinkin ristiriitaisen kuvan siitä, mitä sitä tulisi syödä kun haluaa oikeasti pudottaa painoaan.

laihduttajan ruokavalio

Eikä se aina ole helppoa netistäkään löytää ideoita ja vinkkejä. Monet artikkelit ja kirjoitukset tuntuvat hyvin salamyhkäisiltä, ja niistä voi usein olla vaikea tietää ovatko ne edes vakavissaan kirjoitettuja.

Olen myöskin kuullut monilta painonsa kanssa kamppailevilta kavereiltani, että heilläkin on usein vaikeaa tietää tekevätkö he asioita oikein vai ei. Monet ovat kokeilleet monia eri dieettejä, yrittäen epätoivoisesti pudottaa noita ylimääräisiä kiloja pois ennen kuin niitä alkaa olla jo aivan liian paljon kerralla pudotettavaksi.

Minut tuntevat tietävät, että uskon usein sen helpoimman keinon olevan se paras. Tämän takia en usko että painoakaan kannattaa yrittää pudottaa kovin monimutkaisin keinoin. Kuitenkin se kaikkein simppelein, eli kalorienlaskenta, ei toimi monilla sillä se on niin vaivannollista.

Mikä siis avuksi, kun tarkoitus on valita itselleen sopiva ruokavalio laihdutukseen?

salaattiEhkäpä parhaan idean laihduttajan ruokavalioksi olen löytänyt dieetit.com sivustolta, nimeltään Laihduttajan Ruokavalio – 5 Toimivaa ja Testattua Vaihtoehtoa. Muutenkin olen sitä mieltä, että artikkelin idea on oikea. Sen sijaan että esittäisi jonkin dieetin sopivan kaikille koosta ja elämänlaadusta riippumatta, olisi hyvä antaa ideoita ja antaa ihmisen valita itselleen ja elämäntilanteeseensa sopiva dieetti. Tällöin onnistumisen todennäköisyys on selvästi korkeampi kuin muutoin.

Voin kertoa ja sanoa avoimesti, että kun itse jouduin ensimmäisen kerran pudottamaan painoani, kiitos päälle jääneen juhlakauden, oli se kova paikka ja olin itsekkin aivan pihalla miten pitäisi syödä.

  • Pitäisikö rasvaa vältellä?
  • Onko hiilarit pahasta?
  • Lisää kasviksia vai hedelmiä?
  • Varo sokeria vai rasvaa?

Vaihtoehtoja ja eri keinoja on niin monia, että miten normaali elämäänsä viettävä ihminen jaksaisi ja olisi edes kiinnostunut niitä tutkimaan. Tämän takia on tärkeää, että joku keräisi näitä toimivia dieetti-ideoita esille, jolloin ihmisten ei tarvitsisi niin paljoa uskoa kaikkea mitä lehdet kirjoittavat.

Totuus kuitenkin on se, että kun lehtien pitää kirjoittaa samoista asioista kuukaudesta toiseen, joutuvat ne panostamaan aivan eri asioihin kuin normaalisti. Aina pitää keksiä jotain uutta joka myy, jotakin mikä saa ihmiset uteliaaksi. Tästä seuraakin sitten kaikki “Laihdu 7 kiloa kuukaudessa” ja “2 kiloa 3 päivässä” tyyliset artikkelit.

Parempi olisi löytää joku itselleen sopiva ruokavalio, jolla voisi olla hieman pidempäänkin jos tarvetta. Suurin osa huomaa lopulta, että se paino putosi hieman hitaammin kuin sitä oli alunperin suunnitellut.

Elämässä tulee aina yllättäviä käänteitä, joiden seurauksena se dieettailu jää joskus taka-alalle. Tämä on aivan normaalia ja ok, mutta sen pitää antaa tapahtua, ilman että antaa kaiken mennä pilalle pienten vastoinkäymisten takia.

Panostakaa siis hyvät ihmiset mielummin dieetteihin, joilla voitte elää ilman tuskia, ja antakaa sen painon sitten tippua omaan tahtiin, ilman turhaa hoputtamista. Parempi kestävä ja hidas pudotus, kun nopea ja keskenjäävä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *