Fitfarmin suurin puhallus – Fit Bar!

Juoksin kauppaan tänään töiden jälkeen orastavassa päänsäryssä ja helvetillisessä väsymyksessä. Missioni oli päästä kaupasta ulos mahdollisimman pian, jotta pääsisin kotiin ruoanlaittoon. Jostain syystä makeahammasta kuitenkin kolotti sietämättömän paljon, joten lisäravinnehyllykön ohi pyyhältäessäni otin koriin Fitfarmin Fit Barin. Spontaaniin valintaani vaikutti myös hinta, koska patukka oli lähiässässä jostain kumman syystä vain 0,99 euroa. What the hell, let’s give it a try. En edes lukenut kääreistä ravintosisältöä, joten ennen testipuraisua mulla ei ollut minkäänlaista käsitystä siitä, että pitäisikö odottaa kuivaa proteiinikänttyä vai makeaa sokerista ällötystä. Muistan kuitenkin elävästi Jutan paasaukset proteiinpatukkahyllyllä Jutta ja puolen vuoden superdieetit -sarjasta, joten kelasin ettei hänellä nyt voi olla pokkaa myydä omalla naamalla jotain riisisuklaaseen verrattavaa paskaa. Juttahan sanoi ohjelmassaan proteiinipatukoista näin: “Niissä ei saisi olla sokeriakaan kovin paljoo, esimerkiksi tässä patukassa on 2,5 grammaa sadassa. Sitten täällä on näitä pommeja, että näyttää terveelliseltä, mut sit kun katotaan tänne takapuolelle, sokeria 100 grammassa 27 grammaa, elikkä tää on ihan sama kun tän patukan verran sä laittasit puoli mukillista sokeria tohonnoin ja heittäisit sen huiviin. Elikkä kaikki mistä sanotaan että ne on terveellisiä ja on tällä hyllyllä niin ne ei sit välttämättä kuitenkaan oo terveellisiä.”

Patukkaa puraistessani tiesin välittömästi millaisesta patukasta on kysymys, koska Fit Bar oli proteiinipatukaksi aivan liian hyvänmakuista. Vastaus makuun löytyikin ainesosalistan neljästä ensimmäisestä aineesta: maitoproteiini, glukoosisiirappi, fruktoosisiirappi, valkosuklaa. Proteiinia, sokeria, sokeria, sokeria ja rasvaa. Patukkaa mainostetaan 11,2 gramman proteiinipitoisuudella ja 15,4 gramman hiilarimäärällä. Muuten hyvä, mutta tuosta 15,4 hiilarigrammasta sokeria on 10,8 grammaa eli patukan hiilareista 70 prosenttia on pelkkää lisättyä sokeria. Lisäksi kääreessä lukee “vitaminoitu proteiinipatukka”, mutta missään ei kerrota kuinka paljon näitä vitamiineja tuossa patukassa on. Veikkaan ettei juuri nimeksikään. Patukkaa mainostetaan jogurttipäällysteisenä, mutta jogurttipäällyste on mitäs muutakaan kuin ehtaa valkosuklaata…

 

Jutta siis haukkuu ohjelmassaan patukkaa jossa on sokeria 27 grammaa 100 grammassa, mutta ei koe minkäänlaisia tunnontuskia myydessään kaksi vuotta myöhemmin samanlaista roskaa (28,8 grammaa sokeria 100 grammassa) omalla naamallaan ja oman firmansa nimissä.

 

meemi

Patukka on siis itsessään todella maistuvaa ja hyvää ja tyydyttikin mun makeannälän ihan mukavasti. Hyvä makukaan ei tosin poista sitä faktaa, että ravintosisältö on melkoista huttua ja on kaloreiden puitteessa jopa kevyempää syödä esimerkiksi hedelmäkarkkeja. Patukkaa myydään sujuvasti Jutan ja Bullin naamaa hyväksikäyttäen terveellisenä vitaminoituna proteiinipatukkana, jotta saadaan narutettua mahdollisimman moni tuoteselosteet skippaava Fitfarm-fani ostamaan tätä. Eihän tässä kuviossa ole mitään uutta; ainahan proteiinipatukoissa on ollut sokerisia vaihtoehtoja joiden sokerisuutta ei tuoda esille millään tavalla. Pidän vain äärettömän tekopyhänä sitä, että Jutta on valmis myymään tällaista roskaa vaikka itse tietää varmasti paremmin. Olisivat vaikka myyneet tätä reilusti terveellisempänä herkuttelupatukkana, niin asia olisikin vaikuttanut jo aivan toiselta. Menekki olisi varmasti ollut silloinkin kova, koska onhan patukassa kuitenkin 11,2 grammaa proteiinia jota ei esimerkiksi suklaapatukasta löydy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *